2018. január 18. csütörtök

Nyilatkozat

A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményeit csak és kizárólag a www.knykk.hu oldalon teszi közzé az interneten. Társaságunk a közösségi oldalakon nem regisztrált, nem hozott létre profilt a cég nevével. Így az ezeken az oldalakon megjelenő információk, üzenetek, válaszok, vélemények nem a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. hivatalos közleményei.

Elektronikus Értékesítési Rendszer

A+ R A-

Új autóbusz-állomás épül Kisbéren

A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. saját finanszírozásában építi át a jelenlegi, elavult autóbusz-állomást a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren. A munkálatok augusztus 1-jén kezdődnek meg, majd az időjárástól függően az év végéig, illetve tavaszig fejeződnek be. A 100 millió forint értékű beruházás során a kivitelezők két ütemben elbontják a jelenlegi, korszerűtlen, 1970 óta használt épületeket, melyekben évekkel ezelőtt kénytelen volt lezárni a szolgáltató a várótermet annak korszerűtlensége és rongáltsága miatt. Az első tervek 2000-ben készültek az új autóbusz-állomásra, melyeket azóta többször modernizáltak, bővítettek. A napi 220 induló- és érkező autóbuszjáratot és közel 3000 utast kiszolgáló létesítmény összesen 2031 négyzetméteres területen fekszik. Az idős, de egészséges, árnyat adó fák megmaradnak, és újabb zöldfelületek alakítanak ki. Az új épület hasznos alapterülete 102 négyzetméter lesz.
A terveket Siklósi József Ybl-díjas építész, vezető tervező készítette.
Az új, akadálymentes létesítmény mind az utazóközönség, mind az itt szolgálatot teljesítő munkavállalók számára megfelelő szociális részlegekkel, kulturált váróteremmel, biztonságos bérletpénztárral, korszerű gépészettel, energetikai rendszerrel működik majd.

A jelenleg, helyhiány miatt csak a legszükségesebb elemeket tartalmazó utastájékoztatás elektronikus berendezéssel bővül. Így a hangosbemondón keresztül minden utas könnyen tájékozódhat az indulási helyekről, időpontokról, de több vizuális elemmel is bővül a rendszer.

Az autóbusz-állomás bontásának és újraépítésének ideje alatt ideiglenes induló- és érkező állásokat alakít ki a szolgáltató Kisbér, Széchenyi utca párhuzamos parkolósávjában, ahol 2017. szeptember 11-től vehetik igénybe az autóbusz járatokat fel- és leszállásra. A bérletpénztár és forgalmi iroda, információ a Széchenyi utca 21. szám alatt működik ugyancsak 2017. szeptember 11-től.

Az átmeneti időszak minden információjáról kiadvány készül összesen 14.000 példányban, melyet a kisbéri önkormányzat segítségével augusztus közepétől minden helyi és járási háztartás postaládájába eljuttat a KNYKK Zrt.

Az ideiglenes pénztár és információ nyitva tartása megegyezik az eredeti autóbusz állomáson működő irodáéval:

minden hónap 1-jétől 5-éig 6:00 órától 16:00 óráig
minden hónap 6. napjától a hónap utolsó napjáig 7:00 órától 14:00 óráig
szombaton, vasárnap és ünnepnapokon: zárva

Az új autóbusz-állomás látványtervei és az utastájékoztató bannerek grafikái a képgalériában érhetők el.